مشاوره منابع انسانی - حنطوش زاده

مشاور منابع انسانی چه کمکی به سازمان می کند؟

مشاوره منابع انسانی – می دانید مشاوره گرفتن از کجا شروع شد؟ احتمالا وقتی انسان در عصر حجر به همسایه‌اش رسید و دید او گندم بیشتری در مزرعه اش دارد و یا کمتر مریض می‌شود، از او مشاوره گرفت. همسایه هم وقتی مطمئن شد بقای همسایه‌اش به بقای او کمک می‌کند، راهکارهایش را با او به اشتراک گذاشت.
شاید هم زمانی که سرخپوست‌ها در برابر قدرت لایتنهای طبیعت مقهور شده بودند، سراغ بزرگ قبیله رفتند و از او کمک خواستند. چون احتمالا فکر می کردند او چیزهایی می‌داند که آنها نمی‌دانند. این روش قرن‌های ادامه یافت و امروز افراد از متخصصین و مشاورین به صورت معمول کمک می گیرند چون:

  1. گاهی تجارب سایرین کمک می کند تا کمتر دچار خطا شوند
  2. گاهی دانش و اطلاعات مشاور کمک می کند تا احتمال اشتباه ما کمتر شود.
  3. گاهی مشاور کمک می کند تا موضوع را از زوایای دیگری ببینید.

پادکست: مشاوره منابع انسانی چه کمکی به شما می‌کند؟

دانلود رایگان پادکست

مشاوره در چه موقعیت‌هایی برای شما یاری رسان است؟

  1. با بحران در حوزه منابع انسانی مواجه شده‌اید و نیاز دارید تا یک فرد با دید تخصصی و یا تجربی خود موضوع را تحلیل کرده و راهکار جدیدتری ارائه دهد.
    • برای مثال غیبت کارکنان زیاد شده است. افراد زیادی سازمان شما را ترک کرده‌اند. یا تعارضات بین افراد وقت زیادی از شما می‌گیرد.
  2. می‌دانید در سازمان شما نقصی وجود دارد و حال سازمان شما خوب نیست. اما نمی‌دانید مشکل واقعی چیست. مشاور با تحلیل و عارضه یابی می تواند به شما کمک کند تا مساله اصلی را شناسایی کنید.
    • برای مثال کارکنان شما بهره وری پایینی دارند. ولی یک عارضه یابی نشان داد که مدیران در تفویض اختیار ضعیف هستند و درنتیجه روی عملکرد کارکنان تاثیر گذاشته است.
  3. همه چیز بر وفق مراد است! اینجا خطرناک ترین قسمت ماجرااست. خیلی از افراد و سازمان ها وقتی طبق روال حرکت می کنند، از گرفتن مشاور پرهیز می کنند. اما یک مشاور می تواند دراین موقعیت نقاط قوت شما را شناسایی کند تا آنها را تقویت کنید. همچنین در برابر تهدیدات آتی شما را مهیا کند. تا در شرایط بحران دچار استیصال نشوید.
    • مثل شرکت‌های رو به رشدی که با شرایط تحریم دچار بحران شدند.
  4. قصد تغییر دارید! فرض کنید قرار است یک واحد جدید در سازمان راه اندازی شود. نیازسنجی دقیق، انتخاب افراد مناسب، ایجاد بستر مناسب برای سازمان نیاز دارند تا یک نفر شرایط را عمیق تر و تخصصی بررسی کند.

چه مشاوره ای مناسب سازمان شماست؟

اگر با بحران خاصی روبرو شده‌اید یا قصد تغییر دارید یک مشاوره به صورت مقطعی می‌تواند به شما کمک کند. پس مشاور در قالب یک پروزه می‌تواند در کنار شما باشد. دراین شرایط می‌توانید از پرژه مشاور قراردادی استفاده کنید.
در این قسمت انواع خدمات مشاوره که می‌توانند به صورت مقطعی مشکلات شما مورد بررسی قرار دهند.
اما اگر به دنبال بهبود شرایط به صورت کلی یا ارتقای سازمان هستید، یک مشاور به صورت مستمر می‌تواند کنار شما باشد تا چالش‌های احتمالی را باهم به سلامت بگذرانید. پس می توانید از مشاوره سالانه استفاده کنید.

مشاوره منابع انسانی

مشاوره پروژه‌ای یا قراردادی

حل خلاقانه مسائل منابع انسانی

وقتی با انسان ها روبرو هستیم، مدام با موضوعات غیرقابل پیش بینی روبرو می‌شویم. آنچه که دراینجا نیاز است، داشتن رویکر خلاقانه به موضوعات است. برای مثال در یک شرکت اکثرا با حضور و غیاب منظم مشکل داشتند و تمایل داشتند که هرکس به شیوه خود کار کند. نگرانی از بی نظمی از یک طرف و غیبت زیاد کارکنان شاکی از طرف دیگر سازمان را دچار چالش کرده بود. در جلسات کوچینگ مشخص شد هرکس برای این غیبت دلیل خاص خود را داشت. یکی باید به فرزندانش رسیدگی می‌کرد، دیگری آدم شب کار کردن بود و یکی از کارکنان اصلا اعتقادی به حضور منظم نداشت.

Creative HR Problemsolving یا حل خلاقانه مسائل منابع انسانی کمک می‌کند تا با رویکردی متفاوت به مشکلات نیروی انسانی توجه شود. دراین روش از ارائه یک راهکار کلی برای تمام سازمان پرهیز می‌شود و با استفاده از تکنیک‌های خلاقیت، روش های خاصی متناسب با سازمان طراحی می‌گردد.

فایل صوتی درباره مشاوره ارزیابی فردی:

دانلود رایگان فایل صوتی مشاوره حل مسئله

اهداف مشاوره حل مسئله

  • شناسایی بهترین راه حل متناسب با سازمان
  • تقویت مهارت حل مساله در سازمان
  • انگیزش  و مشارکت کارکنان
  • شناسایی مساله اصلی

روند مشاوره منابع انسانی با رویکرد حل خلاقانه مسائل منابع انسانی

زندگی فردی یا سازمانی ما جهت پیمودن مسیر رشد و کمال نیازمند آنست که ابتدا وضعیت موجود را با وضعیت مطلوب بسنجیم; تا بتوانیم به سمت وضعیت مطلوب گام برداریم. این مرحله کمک می‌کند بدانیم باید در چه حوزه هایی تقویت شویم. این مرحله عارضه یابی نام دارد. برای مثال وضعیت مطلوب یک سازمان این بود که مدیران سازمان در توانمندسازی کارکنان خود کوشا باشند. در شرایط موجود مشخص شد که مدیران مسیر رشد کارکنان را تعیین نکرده و هر مدیری به شیوه خاص خود کارکنانش را ارتقا می‌دهد و ساختار مشخصی برای توانمندسازی کارکنان وجود ندارد.

سپس باید مشکل اصلی را یافته در جهت حل آن براییم. ما در موارد زیادی دچار حل و رفع عارضه ها می‌شویم. مثلا ترافیک زیاد است، پس اتوبان‌ها را زیاد می‌کنیم درحالیکه مشکل می‌تواند فرهنگ مردم در استفاده از وسایل حمل و نقل باشد. مثلا من متوجه شدم در سریال‌ها و فیلم‌های تلویزیون، همیشه افراد قشر ضعیف را در اتوبوس نشان می‌دهند. همین ذهنیت می‌تواند روی افراد تاثیر بگذارد و ترجیح دهند برای شان اجتماعی خود از وسیله شخصی استفاده کنند نه وسایل عمومی.

شناسایی راه حل های ممکن

حال باید راه حل پیدا کنیم. برای حل یک مساله باید مهارت حل مساله که یکی از فاکتورهای هوش هیجانی است را داشته باشیم. مثل پزشکی که باید دید درمانی داشته باشد; و این مهارت با تمرین حاصل می‌شود وگرنه دانش آن کافی نیست.

مشاوره سالانه

پادکست: فرق مشاوره سالانه و پروژه‌ای

دانلود رایگان

به منظور به عارضه یابی، مساله یابی و تدوین را ه حل های متناسب قرارداد سالیانه‌ای بین مشاور و کارفرما منعقد خواهد گردید. براین اساس فردی به عنوان مجری منابع انسانی در سازمان ایده ها، برنامه‌ها و گزارشات را تدوین و اجرا خواهد نمود. مشاور طبق قرارداد توافق دو یا سه روز در ماه در سازمان حضور خواهد یاقت و متناسب با وضعیت نواقص را برطرف نموده، گام‌های بعدی را جهت به روز رسانی و توانمندسازی واحد منابع انسانی سازمان مشخص خواهد کرد.

از مزایای مشاوره سالیانه می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • عارضه یابی منابع انسانی
  • راه اندازی واحد منابع انسانی متناسب با وضعیت سازمان
  • جذب، آموزش و توانمندسازی واحد منابع انسانی
  • حضور و نظارت مستمر مشاور بر عملکرد نیروی انسانی
  • طراحی و نظارت بر فرایندهای استخدام ها
  • انجام ارزیابی رفتاری و مصاحبه های استخدامی
  • همسوسازی فرایندها، ارزش ها و فرهنگ سازمان
  • جلوگیری از اقدامات مقطعی و در تعارض با فرهنگ سازمان

مشاوره منابع انسانی - حنطوش زاده

فهرست

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/hantoosh/old.hantooshzadeh.ir/wp-includes/functions.php on line 4615

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/hantoosh/old.hantooshzadeh.ir/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 111